Biking Gästrikland rullar vidare

- under 2020 ska leder skyltas upp

Cykelprojektet "Biking Gästrikland" går nu in i nästa fas och under våren 2020 skall leder börja märkas upp.
Man ska också knyta samman cykeldestinationerna inom Gästrikland med målet om att skapa en attraktiv cykelregion.
"Det här är något som kan lyfta hela Gästrikland, här finns stor potential", säger Dan Dannberg, som är med i styrgruppen för projektet.

Redan för ett år sedan startade projektet som Ockelbo kommun fått knappt två miljoner kronor för att arbeta med. Målet är att skylta upp leder och stigar för cykling för att på så sätt tillgängliggöra cykling för fler. Det långsiktiga målet är både att locka flera av våra egna invånare att prova cykling men också att locka turister till kommunerna.
"Tanken är att fler ska komma hit och stanna, helst flera dagar. Och helst att ta sig mellan våra kommuner och anläggningar", säger Dan Dannberg som tillsammans med frun Susanne driver Destination Jädraås, och också är engagerad i styrgruppen för projektet.

Dan Dannberg berättar att Gästrikland och Ockelbo redan i dag erbjuder fantastiska miljöer att både cykla och vandra i, men det som behövs är att visa upp och paketera vår natur bättre.
"Cyklingen vi kan erbjuda är i toppklass här i Gästrikland. Men vi behöver kvalitetssäkra våra stigar och leder", säger Dan och berättar att nästa års stora arbete blir att skylta upp och binda samman leder med redan befintliga Gästrikeleden.

Projektet som leds av Ockelbo kommun är ett samarbete mellan ideella krafter, föreningar, näringslivet och även Gävle, Sandviken och Hofors kommun.
"Alla tjänar på detta och det finns ett starkt samarbete mellan näringen och kommunen och de andra parterna", säger Dan och konstaterar att cykling blir allt mer populärt och cykelturismen bara växer.
"Och det fina här hos oss är att det finns nåt för alla, både för nybörjarna och för cykelentusiasterna", säger han.

2019-12-20