Full fart hos John Deere igen

- hoppas kunna öppna i april

Nu är det full fart på Tegelbruket hos John Deere igen.
I slutet av mars hoppas man kunna öppna upp för kunder.
”Det är tajt om tid, men det känns väldigt positivt och spännande och nu är vi på gång igen”, säger Henrik Johansson, Sverigechef på John Deere.

Stommen till John Deeres serviceanläggning på Tegelbruket i Ockelbo är nu rest och väggar och tak ska på plats inom de närmaste veckorna. Det är nu full fart på platsen efter att bygget ett tag stod stilla.
Henrik Johansson berättar att en av underentreprenörerna tyvärr gick i konkurs, vilket påverkade John Deeres bygge. Nu har partnern Itatech, som ansvarar för att bygga fastigheten och underentreprenörer, hittat nya företag att samarbeta med.
”Vår partner har engagerat många för att vi ska hinna i tid och det känns väldigt positivt framåt”, säger Henrik och berättar att några av de nya underentreprenörerna är lokala. 

Innan jul hoppas man kunna få tak och väggar på plats för att ”stänga byggnaden” och på så vis kunna börja värma upp och jobba invändigt.
Redan i slutet av mars hoppas man kunna flytta in och 1 april vill man öppna upp för kunder.
”Vi tänker en invigning framåt senvåren när allt är klart”, säger Henrik Johansson och fortsätter,
”Så vi återkommer med en inbjudan till alla Ockelbobor och alla som är intresserade att komma hit och fira längre fram”.

Den 1 500 kvadratmeter stora lokalen kommer att inrymma både verkstad, butik och försäljningskontor och man kommer att anställa omkring 8-10 personer. Några av dem har redan anställts och arbetar just nu på en av John Deeres andra anläggningar.
”Vi har hittills nyanställt fem personer, varav två härifrån Ockelbo, tack vare den här etableringen”, säger Henrik Johansson.

2019-12-05