Vi tjuvkikar på CC-gruppens nya kontorslokaler

- på Norra Åsgatan

”Här har det gått åt några kronor” säger Jörgen Philipsson, VD för CC-gruppen

Jörgen Philipsson kontaktade näringslivsenheten och berättade om företagets satsning att köpa en fastighet i Ockelbo för att få en permanent och långsiktig lösning. Det blev vi nyfikna på och vid besöket får vi se den renoverade lokalen i fastigheten intill Norra Åsgatan längs väg 272. Här har de skapat kontorslokaler till företaget, men det finns plats och möjlighet för fler företag att hyra kontorsrum. Strax står två rum redo för uthyrning och till dem hör konferensrum, tillgång till kopiator och gemensamt fikarum.

Kontorkorridor har skapats och fönster från den gamla fastigheten har återanvänds för att ge en ljus och öppen miljö.

   
Kontor och konferensrum
Jörgen bjuder på kafffe i det gemensamma fikautrymmet


CC-gruppen startade Jörgen 2014 och CC i företagsnamnet CC-Gruppen står för Certos Cintos på latin, vilket betyder snabbt och säkert och är verksamhetens ledord. Företaget har specialiserat sig på service och underhåll av järnvägar och erbjuder uthyrning av välutbildad och kvalificerad personal. Företaget växer, de är nu 17 anställda och planerar utöka med ”murare och bygg”.
”Effektivitet och kompetent personal är viktigast för oss”, säger Jörgen. ”I den här branschen går det inte att sitta ner och klia sig i huvudet utan det gäller att vara på!”

Som företagare på orten pratar han om vikten av att pengarna ska stanna i kommunen. ”Gäller att vi tänker på att gynna företagen på hemmaplan”. De har handlat det mesta material till ombyggnaden på orten och anlitat lokala hantverkare.

”En styrka jag har är att jag inser vad jag är bra på! En bra entreprenör sätter rätt folk på rätt plats! Att ta in en delägare för att komplettera mina styrkor var något jag hade i tankarna när jag startade företaget och vid årsskiftet gjorde jag slag i saken. Då klev Torbjörn Pant in i företaget som delägare och det har betytt mycket”, säger Jörgen och fortsätter. ”Olika erfarenheter, egenskaper, breddad kompetens och ett stort nätverk är viktigt för att växa. Torbjörn har med sin bakgrund, närmast som konstruktions-/och teknikchef inom Sandvik, exempelvis erfarenhet av verksamhetsansvar, projekt, administration- och kontraktsfrågor. Kanske inte mina styrkor men tillsammans blir vi oerhört breda”

Precis i dagarna har det slutits ramavtal med Infranord, som är Sveriges största järnvägsentreprenör, vilket är viktigt och glädjande för CC-gruppen. Jörgen berättar också att de arbetar med att ta fram ett presentationsmaterial, kanske hemsida, på engelska. Det behövs eftersom intresset från ett flertal länder blev stort då CC-gruppen köpte en grävmaskin med rälssystem. Visioner är viktigt, idéer föds där vissa blir verklighet, andra inte. I det här fallet skulle det kunna innebära uppdrag långt utanför Sveriges gränser i framtiden. ”Vem vet, kanske det blir Australien nästa”, avslutar Jörgen med ett leende.

2019-07-09