Ny rektor utsedd i Ockelbo

- Marianne Axlund blir ny storrektor

Ockelbo kommun har gjort klart med en ny rektor för hela skolorganisationen i kommunen.
Nya rektorn heter Marianne Axlund och kommer närmast från en tjänst som biträdande rektor i Gävle.
"Jag är väldigt förväntansfull", säger hon.

Marianne Axlund arbetar i dag som biträdande rektor på Nynässkolan i Gävle som är en 7-9-skola.
"Jag kommer att gå från en stor organisation med flera ledningsteam till en liten organisation med ett ledningsteam. Och det lät som ett spännande uppdrag", säger hon.

Gävle kommuns skolorganisation har i flera år varit organiserad efter modellen med en övergripande rektor och biträdande rektorer på skolenheterna, en modell Ockelbo kommun införde i höstas.
"Det är ett nytt sätt i Ockelbo, rollen är ny i Ockelbo, men inte för mig. Jag har jobbat i den typen av organisation sedan 2011", säger hon och berättar att hon tidigare också har arbetat med Ockelbos skolchef Ola Johansson.

Ola Johansson är mycket nöjd med rekryteringen av Marianne Axlund.
"Mariannes erfarenheter som skolledare passar perfekt för oss, därtill har hon erfarenheter av att arbeta med nyanlända och elever med autism. Att vi lyckas rekrytera en erfaren rektor känns otroligt bra och jag ser fram mot höstens arbete", säger han.

Hon har ingen koppling till Ockelbo i dagsläget och är inflyttad till Gävle.
"Jag vet en del om Ockelbo och känner bland annat till Wij Trädgårdar", säger hon och berättar att hon under veckan ska besöka Ockelbo och skolorna.

Marianne Axlund börjar först 17 september och tills dess får de två biträdande rektorerna, Sylvia Bergroth och Lena Olofsson hålla ställningarna.
"Det känns så klart lite pirrigt att börja nåt helt nytt, men jag är naturligtvis väldigt förväntansfull", säger hon och fortsätter,
"Jag blev jätteglad när jag fick tjänsten".

2019-06-25