Njut av Bysjön från nya bryggor

- Caravan club har fått visionsmedel för satsningen

Nu ligger nya fina bryggor i Bysjön vid Ockelbo Caravan club.
Föreningen beviljades förra året visionsmedel för att köpa nya bryggor.
”Hit är vem som helst välkommen!”, säger Jan Hörnfeldt som hoppas att många tar chansen att njuta av oasen vid campingen.

Bryggorna är båtbryggor och tanken är att campingens gäster ska kunna hyra en båt och ta en tur, kanske till Sjöbacken där det är lite badvänligare.
”Men vi kommer att sätta upp en badstege längst ut på bryggan så att man kan ta några simtag”, säger Jan och berättar att botten vid bryggorna mest består av dy.

Jan Hörnfeldt vid campingen Caravan Clubs vepa Jan Hörnfeldt på bryggorna

Föreningen beviljades förra året 67 000 kronor från kommunens visionsmedel och Jan Hörnfeldt är glad över att de nu kan fira bryggorna. Redan i höstas fick man de nya bryggorna men man satsade på att städa undan och göra fint nere vid vattenbrynet innan man i dagarna la i de alldeles nya bryggorna.
”Det känns jättekul att vi har lyckats med det här, tillsammans med kommunen. Och det ska vi fira nu på lördag”, säger Jan.

Föreningens båtar Jan Hörnfeldt vid campingens servicebyggnad

På lördag bjuder föreningen in allmänheten till firande med tipsrunda, korvgrillning (så långt korvarna räcker - "men grillen är stor och räcker till många, ifall man vill ha med egna för säkerhets skull") och inspektion och häng vid de nya bryggorna. Från klockan 13 är man välkommen och Jan hoppas att många kommer och nyttjar miljön som han kallar en oas.
”Man kan gå ner och sätta sig och koppla av och njuta, och så hoppas vi att bryggorna ska vara en plats för gemenskap”, säger han och berättar att föreningen fortsätter firandet med eget knytis på kvällen.

 

2019-06-06