Sören Sundqvist - Ockelboambassadör

- se bilder från Nationaldagsfirandet på Pålsgården

Sedan 2007 har Ockelbo kommun delat ut utmärkelsen Årets Ockelboambassadör. I år gick priset till Sören Sundqvist, eldsjälen från Åmot.
"Jätteroligt", säger en stolt Sören Sundqvist som prisades vid Nationaldagsfirandet på Pålsgården.

Nationaldagsfirandet på Pålsgården bjöd på härlig underhållning från Kulturskolan och Ockelbo manskör och högtidstal från Agneta Wejland. Dessutom bjöds besökarna på den traditionsenliga utdelningen av Årets Ockelboambassadör.

Årets utmärkelse gick till Sören Sundqvist från Åmot (motiveringen finns längst ned) för sitt mångåriga engagemang i att utveckla Åmotsbygden.
"Jätteroligt, förvånande", säger Sören Sundqvist och fortsätter,
"Inte går man runt och tänker att man har gjort så mycket, men jag blev ju väldigt glad när jag hörde motiveringen", säger han.

Sören berättar att Patrik Fliesberg hade ringt honom innan och berättat om utmärkelsen. Men något tal hade han inte förberett.
"Nej, jag är en sån som formulerar mig medan jag pratar, det blir bäst då", säger han med ett skratt.

Förutom äran i utmärkelsen fick Sören också en vacker tavla som han nu ska göra plats för hemma.
"Så roligt med en lokal konstnär", säger han om målningen av Helena Linder.

För Sören var årets nationaldagsfirande naturligtvis lite extra härligt, och han ger högsta betyg till firandet.
"Strålande sol, fin sång och ett så vackert tal av Agneta Wejland. Det var en jättefin dag", säger han.

Se bildspel här nedan, alla bilder är tagna av Sharon McLaughling, som tillsammans med högtidstalaren Agneta Wejland driver Swescot i Kolforsen.

Motiveringen:

En del människor har det där lilla extra. Det där som får kulan att rulla igång, det som får andra människor att engagera sig, som får saker att hända. Årets Ockelbo-ambassadör är en sådan person. Även om det finns resurser av olika slag kan det ibland ändå behövas den där personen som får folk med sig.

Pristagaren är en person med både driv och engagemang. Trogen sin hembygd under i stort sett hela livet har ambassadören alltid visat en vilja att utveckla bygden på alla sätt och vis. Pristagaren är en utpräglad föreningsmänniska och en riktig glädjespridare som de flesta i bygden känner tack vare alla år som vaktmästare i kommunens tjänst.

Ockelbo är så mycket mer än centralorten och Årets Ockelbo-ambassadör visar genom sitt engagemang i att utveckla Åmots-bygden att han är en stor förebild för alla som vill att hela kommunen ska sjuda av liv.

Årets Ockelboambassadör 2019 är Sören Sundqvist.

 

2019-06-07