Nu är gallerian färdigrenoverad

- sista hyresgästen flyttar in lagom till skyltlördagen

Nu har sista hyresgästen flyttat in i den nyrenoverade Gallerian.
Längst in huserar nu skönhetssalongen Ockelbo Beauty and Wellness som öppnar för allmänheten i morgon lördag då handlarna i centrum anordnar skyltlördag.
"Jätteroligt, det ska bli så spännande att få visa upp vår salong", säger Anno Jonsson som driver salongen.

Under skyltlördagen öppnar Ockelbo Beauty och Wellness portarna för första gången för allmänheten. Redan ikväll, fredag, smygöppnar de den alldeles nya salongen för några specialinbjudna gäster. Under torsdagen hade de fortfarande en del förberedelser kvar att göra - men Anno Jonsson som driver salongen lät sig inte stressas upp.
"Nej, vi hinner!", säger hon med ett skratt till kollegan Sandra Ahlman som erbjuder fotvård och massage, och är lite mer stressad inför öppningen.
"Vi ser så mycket framemot att få bjuda in och visa upp vår fina salong som vi är så stolta över", säger Anno.

Redan i våras började Anno, som i dag driver sin salong i andra lokaler, fundera på lokalen som skulle byggas om från kafédel till en affärslokal. Hon presenterade sin idé om en skönhetssalong och under hösten har kommunen ställt i ordning lokalen. Anno uppskattar att hon har kunnat vara med under processen och fått bestämma och forma lokalen efter sina önskemål.
"Jag har fått välja mycket själv och kunnat vara delaktig och det har varit så roligt. Till och med färgen på väggarna fick jag bestämma", säger Anno.
"Ja, det blev ju mycket till färg", skrattar Sandra om de vita väggarna.

För Sandra som hittills arbetat bara med hembesök innebär flytten till salongen en ny utmaning.
"Jag har letat lokal och funderat och jag hade aldrig räknat med att det skulle bli så här bra, det blev bättre än vad jag hade kunnat tänka mig", säger hon.

För Maja Danbrink på Hårcentrum har det varit en lång och annorlunda resa hela året under ombyggnationerna. Men hon är nöjd med resultatet.
"Det har ju varit värt det, nu när det har blivit så bra och mysigt här", säger hon och berättar att många har varit väldigt nyfikna på vad som döljer sig bakom de stora förtejpade fönstren där Anno och Sandra nu flyttar in.
"Jättemånga har varit här och frågat och kikat och det känns ju jätteroligt nu när alla är på plats".

Även Krister Larsson på Kundköp ser framemot lördagens skyltning då handlarna bjuder in till extra öppet mellan 13 och 17. Det blir torgaktiviteter, lotteri och fiskdamm på torget och självklart finns tomten på plats klockan 15 för att ta emot barnens önskelistor.
"Det känns roligt inför lördagen. Nu är alla på plats och alla nya skyltar sitter uppe", säger han.

Några hundra meter bort är det också premiär för en annan företagare. I gamla vandrarhemmet öppnar Karin Magnusson Sveas Kafé där det också bjuds på en mini-julmarknad under skyltlördagen.
Sveas kafé kommer att vara öppet de tre första söndagarna i december och efter nyår planerar man att ha öppet onsdag till söndag.

Som vanligt på skyltlördagen väntar torgaktiviteter mellan 13 och 17 och klockan 15 väntar tomten på barnens önskelista. Även biblioteket håller öppet under lördagen och klockan 13 kommer en trollkarl för att underhålla barn (och vuxna)!