Välkomna på invigning på Wij förskola

- ombyggnationen är klar och firas lördag 26 oktober

30 miljoner kronor, två år och många arbetstimmar senare är nu Ockelbos nya toppmoderna förskola redo för invigning. 
På lördag klockan 10-12 bjuder Wij förskola in till öppet hus med firande, musik av Kulturskolan och bandklippning, förstås.

Välkomna att kika in!

Det råder febril aktivitet på Wij förskola dagarna innan lördagens invigning. Ännu har man inte hunnit bygga ihop alla möbler och packa upp alla flyttlådorna.


"Vi har några hektiska dagar framför oss, för att hinna i ordning", säger Pia Holmström inför lördagens invigning.

Under måndagen gör personalen sin första dag på förskolan och det blir många diskussioner om hur skåpen ska inredas, var olika prylar ska ligga och andra ”bo in sig”-funderingar.
”Allt är inte klart. Men vi har många dagar kvar till lördag”, säger förskolekoordinatorn Pia Holmström med ett leende, och fortsätter,
”Jag är väldigt nöjd med hur det blev utifrån förutsättningarna och det är kul att se hur allt blev efter att ha jobbat med detta så länge”.


"Det har varit en spännande resa - att följa från en skrivbordsprodukt till i dag", säger förskolekoordinatorn Pia Holmström.

Totalt finns nu sex avdelningar och plats för omkring 90 barn på nya Wij förskola. Där finns också ett tillagningskök där all förskolemat nu ska lagas. Där finns också arbetsrum, bättre anpassade lokaler för att inrymma förskola och framför allt ny ventilation. Även gården är iordninggjord och uppfräschad och barnen har fått fler och nya lekställningar.
”Däremot har det regnat så mycket att gräsmattan inte hunnit sätta sig, så byggjobbarna skojade om att vi skulle muta barnen med glass om de lovade att inte gå på gräsmattan”, säger Pia med ett skratt.


Det råder febril aktivitet hos personalen som iordningsställer lokalerna.

Måndag 28 oktober börjar den stora inflytten och under tre dagar kommer barn och pedagoger att göra sig hemmastadda i de nya lokalerna. När förskolan öppnar kan de fristående avdelningarna Mumin och Smultronet stänga och barnen flytta till Wij tillsammans med de barn som tidigare gick på Wij.

Under invigningen kommer utbildnings- och kulturnämndens ordförande Staffan Nordqvist (S) tala och klippa band och Kulturskolan kommer att underhålla. Mellan klockan 10-12 lördag 26 oktober är alla som är intresserade välkomna att kika in i de nya lokalerna.


Att "boa in sig" är inte helt lätt, rum ska möbleras och hyllor inredas.

2019-10-22