Vattentornet renoveras utvändigt

- regnbågsfärgad belysning på tornet utreds samtidigt

Nu pågår en stor renovering av Rabo vattentorn. Fasaden kommer att få ett lyft under sensommaren och arbetet beräknas vara klart i slutet av september.
Dessutom utreds ett medborgarförslag om att belysa tornet i regnbågens färger.

Gästrike vatten genomför under 2019 en utvändig renovering av vattentornet. Alla ytskikt ska renoveras, det blir ny plåt högst upp och ny puts och färg nedtill. 
Arbetet börjar i juni och beräknas vara klart i slutet av september.  Arbetet pågår vardagar mellan 7-17, i vissa enstaka fall kan helgarbete förekomma. Vattentornet kommer att vara inhängnat under hela arbetets gång.


Vattentornet med byggställningar sett från nedan
Vattentornet sett från nedan.

Under 2017/2018 gjorde Gästrike vatten en omfattande renovering av insidan och tornet fick ett helt nytt inre ytskikt. Tornet är gammalt och har inte genomgått någon stor renovering sedan det byggdes 1975.

Samtidigt utreder man också möjligheterna att färga eller belysa vattentornet i regnbågens färger efter att kommunen fått in ett medborgarförslag om detta. Kommunfullmäktige beslutade i våras att kommunkontoret ska utreda om det finns möjlighet att belysa tornet i olika färger.
"Tänk att få välkomnas hem av ett regnbågsfärgat vattentorn, och vilken kraft det skulle få. Alla som paserar Ockelbo skulle se att här är alla välkomna", skriver personen som lämnade in medborgarförslaget.

Kul att veta om tornet: det är cirka 40 meter högt och diametern är 12,5 meter. Reservoaren rymmer omkring 700 m3 och det är 198 trappsteg upp till taket. 

Frågor kring renoveringen?
Kontakta  kundservice på 020-37 93 00 eller skicka e-post till: info@gastrikevatten.se

2019-09-10