Anna-Lena Bergman är tillbaka i Ockelbo

Tillträder som enhetschef för LSS och socialpsykiatrin

Anna-Lena Bergman har från och med den 1 april tagit över rodret för LSS och socialpsykiatrin. Den nya enhetschefen är däremot inget nytt ansikte för många Ockelbobor, då hon är uppvuxen i kommunen och arbetat inom LSS i många år.

Hon är uppvuxen i Jädraås, men har mestadels bott i Ockelbo. Sedan två år tillbaka bor hon i Gävle. I Ockelbo jobbade hon inom LSS med daglig verksamhet i många år, och som biståndshandläggare i tio år. Den senaste tiden har Anna-Lena Bergman arbetat utanför kommunens gränser, och är nu glad över att vara tillbaka.

- Det känns helt fantastiskt att vara tillbaka i kommunen igen och att få jobba med det jag brinner för. Människor inom LSS och socialpsykiatrin har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger hon.

Arbetat som chef

Sedan tio år tillbaka har Anna-Lena Bergman arbetat sju år som verksamhetschef för OP-assistans, två år som gruppchef för Midroc Elcetro i Sandviken, samt som gruppledare för handläggarenheten i Sandvikens kommun. 

- Jag har haft olika chefstjänster i många år och samlat på mig mycket kompetens och erfarenhet. Gruppdynamik och sammanhållning i grupper har jag jobbat mycket med och det tror jag att jag kommer få användning av här, säger hon. 

- Du har börjat i en turbulent tid - hur påverkar det?

- Självklart hade jag önskat att jag kunde få ha personalmöten med alla grupper och få presentera mig. Många känner mig här, men inte som ledare. Det är en speciell situation och man får ta mycket på volley. Men det känns väldigt roligt att vara tillbaka i Ockelbo kommun, säger Anna-Lena Bergman.

2020-04-06