Paviljong installeras på Wij förskola

Följ med tekniska enheten - ska stå klart efter nyår

I juni beslutade kommunfullmäktige att investera i en paviljong på Wij förskola för att lösa lokalbristen i Ockelbo kommuns förskola. Nu är paviljongen på plats och förväntas bli klar efter årsskiftet.

I våras gjordes förskolan Kaplan om till covidboende och hyreskontraktet för Lilla Jags förskola upphörde. Det fick utbildnings- och kulturnämnden att ta fram förslaget om att installera begagnade moduler intill Wij förskola. Klicka här för att läsa artikeln som skrevs i juni.

De begagnade modulerna, som pusslas ihop till en stor byggnad, även kallad paviljong, är begagnade och kommer ursprungligen från Norge. Fullmäktige beslutade om en investeringskostnad på max 1,5 miljoner kronor. Nu arbetar tekniska enheten i Ockelbo kommun för fullt att få allt att fungera. Sen kommer förskolepersonalen och bestämmer hur inredningen ska bli.

insida modul

- Vi har fått ta bort flera väggar och rivit ut för att få plats med större rum, det har fungerat bra, säger Kent Persson, tekniker på tekniska enheten i Ockelbo kommun.

karta

Förskolemodulerna har pusslats ihop och kommer rymma två avdelningar, atalje, toaletter, personalrum och vilorum.

skenor

- Det sitter upphängningsskenor i alla rum, så det är lätt att hänga upp hyllor och annat så att man inte förstör väggarna. Det är väldigt enkelt att haka i, säger Kent Persson.

utsida

- Det blir ett fint bygge när det är klart. Vi satte upp liknande i Åbyggeby och där har jag hört att de är nöjda. Vi har ett uteområde för tre avdelningar, så det kan byggas på med ytterligare en avdelning om det behövs, säger Kent Persson.

altanbygge

- Det byggs för fullt nu innan det ska öppna. Vi väntar på att få hit kök bland annat. Den 7 januari är det planerat att öppnas upp för förskolebarnen, säger Kent Persson.

utsida

Kent Persson och Stig-Olof  "Stickan" Berglund tycker skicket är bra på de begagnade modulerna från Norge. - Ja det får man säga, jag har sett betydligt värre i mina dagar. De här är jättefina, säger Stickan.

2020-12-11