Mimmi underhåller äldre isolerade

Ordnar turneringar på Bysjöstrand "Betyder jättemycket"

Mimmi Lindblom underhåller de äldre som sitter isolerade på Bysjöstrand. Bland annat så ordnar hon ärtpåsturneringar för alla avdelningar. 

I ungefär 3-4 år har Mimmi jobbat som terapibiträde på Bysjöstrand. Hon ser till att de äldre ibland kan lämna sina avdelningar och hitta på något annat. Vilket är extra viktigt i dessa tider med coronaviruset, när många är isolerade från omvärlden.

- Vi har besöksförbud, så nu försöker vi hålla igång så mycket det går här. Det är bra för dem att få komma ner en dag i veckan, så att de har någonting, säger Mimmi Lindblom, terapibiträde på särskilt boende, Bysjöstrand.

Turnering med ärtpåsar

Den 8 maj ordnade Mimmi en ärtpåseturnering för alla avdelningar. De boende fick komma ner avdelningsvis och kasta ärtpåsar på en matta med olika poäng. Poängen räknades senare ihop och vinnarna fick godis och blommor, sponsrat av Ica Ugglebo och Berggrens blomster.

- Det betyder jättemycket för dem. Jag har fått höra att det är jätteuppskattat och att det är kul att göra något så att de kan få lämna sin avdelning och hitta på någonting annat, säger Mimmi.