Ockelbo växer - "Känns som en liten byggboom i vår kommun"

Läs mer om nybyggnationerna i Ockelbo kommun

Ockelbo kommun växer mer än på väldigt länge. Sista tomten på Äppelbacken är såld, nya lägenhetshus byggs och det planeras för ännu mer.

- Det har knappt byggts i kommunen sedan mitten av 80-talet. Kanske är det stora ord, men det känns som att det är en liten byggboom i vår kommun, säger Magnus Jonsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Man får gå lång tid tillbaka för att se ett Ockelbo där det byggdes lika mycket som nu. I dagarna blev det klart att den sista av de nio strandnära tomterna på Äppelbacken är såld. Ett annat projekt som påbörjats är av en privat fastighetsägare som bygger 16 nya lägenheter vid vattentornet.

Sedan tidigare är det känt att dessa byggprojekt pågår:

- Det som varit positivt i vår kommun är de privata aktörerna. Vi har otroligt duktiga entreprenörer i byn som vågar investera och har en tro på framtiden, säger Magnus Jonsson (S).

Befolkningen ökar sakta men säkert

Invånarantalet i Ockelbo har sedan 50-talet minskat från 8500 invånare till 5900. Men från att ha minskat nästan varje år, så avstannade det 2014 och nu har befolkningsmängden sakta men säkert gått uppåt. 

- Det känns bra att vi har framtidstron. Kommunens läge är bra. Vi har nära till järnvägen, Gävle, Arlanda och Stockholm. Försäljningen av tomterna på Äppelbacken blev en succé och jag vet att vi har flera såna smultronställen i kommunen, säger Magnus Jonsson (S).

Se denna nyproducerade film - som visar varför Ockelbo är en plats att växa och leva i!

2020-05-05