Det här gör matbutikerna för att underlätta för riskgrupper

Hemkörning och extra öppettider - detta gäller i din matbutik

Extra öppettider för äldre, hemkörning och digitala lösningar. Det är åtgärder som görs i matbutikerna i Ockelbo kommun för att underlätta när coronaviruset drabbar landet. Här kommer en lista vad din matbutik gör.

Tempo Åmot

På torsdagar har Tempo öppet mellan klockan 8-10 för de riskgrupper som inte vill besöka butiken när annat folk är där. Personalen pratar med kunderna när de kommer och gör en bedömning om de vill gå in själva eller tillsammans. 

På tisdagar och torsdagar sker även utkörningar. Det är bara att ringa butiken. Betalning sker via faktura. Kontakt: 0297-601 18

- Vi gör detta för att vi tycker synd om kunderna som inte vågar handla mat, säger Ulla-Maija Andersson som jobbar på Tempo i Åmot.

Ica Supermarket Ugglebo 

Ica arbetar mycket med sina digitala lösningar. I början av mars började butiken med onlinehandel, då du inte behöver träffa någon människa. 

- Det var tur i oturen att vi börjat med onlinehandel nu. Vi kan ställa ut varorna på kajen, så kunderna kan hämta sina kassar, och redan till nästa vecka har vi tänkt börja med utkörning, säger Fredrik Holm, VD på Ica Supermarket Ugglebo.

Via appen kan du beställa varor och sedan betala, som vid ett vanligt internetköp. Hemleveransen har nu inletts i ett samarbete med Svenska kyrkan och Ockelbo kommun.

Handlarn Ockelbo

Handlarn i Ockelbo kör normalt sett ut matlådor och torrvaror. Du kan ringa butiken innan kl 09:30 och säga vad du vill ha, så levereras det utanför din dörr. Betalning sker via faktura. Kontakt: 0297-421 50

- Det är ganska många som har ringt och beställt. Vi ställer varorna utanför dörren och ser till att vi får ett klartecken att någon är hemma och tar emot kassen, säger Eva Persson, VD för Handlarn i Ockelbo.

Multi Livs

Multi Livs är extra noga med att göra rent dörrar, handtag, allt runt kassan och korterminalen. De kan även hjälpa till med att köra ut varor om det skulle behövas.

- Det är ingen som har ringt oss ännu, men skulle det behövas hjälp så är det bara att ringa oss, säger Masum Keles som äger butiken.

Kontakt: 070-053 48 75

2020-03-25