Personal räcker inte till - elever får undervisning i hemmet

Gäller årskurs 6-8 på Perslundaskolan - så kommer det gå till

Eleverna som går årskurs 6-8 på Perslundaskolan ska från och med måndag den 30 mars undervisas hemma två dagar och på plats på skolan en dag i ett rullande schema, på grund av att det saknas personal.

Allt fler personal inom grundskolan väljer nu att stanna hemma på grund av sjukdom. Det beror framförallt på Folkhälsomyndighetens rekommendationer att alla som visar minsta förkylningssymptom ska stanna hemma från jobb och skola.

- Det här är en extraordinär situation för oss i grundskolan. För att personalen ska orka och eleverna få en bra undervisningssituation så måste vi vidta åtgärder, säger Marianne Axlund, rektor för grundskolan.

Hör biträdande rektor Lena Olofsson berätta vad beslutet innebär i klippet.

 

Från och med måndag den 30 mars kommer följande att gälla grundskoleverksamheterna i kommunen:

Perslundaskolan

Årskurs 4, 5 och 9 har undervisning som vanligt på plats på skolan.

Årskurs 6,7 och 8 har ett rullande schema på tre dagar. Två dagar sker genom fjärrundervisning och den tredje sker på plats på skolan.

Schemat börjar på måndag den 30 mars, där årskurs 6 har undervisning på plats och sedan fjärrundervisning i hemmet två dagar, för att sedan på torsdagen befinna sig på skolan igen.

Årskurs 7 och 8 börjar på måndagen med fjärrundervisning. På tisdagen den 31 mars har åk 7 undervisning på plats och åk 8 dagen efter.

Ett schema vad som gäller kommer att ges ut till de berörda eleverna senast på fredag den 27 mars. All information som behövs kommer att läggas ut på Schoolsoft.

Åbyggeby och Gäveränge

Skolan fortsätter som vanligt. Hjälp med bemanning kommer ordnas från andra delar inom grundskolan och kommunen om behovet uppstår.

Får maten upplagt på tallrik

För att minska risken för smittspridning i skolmatsalarna får eleverna maten upplagt på en tallrik istället för självservering, man har även tagit in brödbuffén och får isåfall be kocken bre en macka.

De elever som har undervisning i hemmet kan hämta lunch eller äta på skolan. Detta anpassas även efter de som inte bor i närheten av skolan och har skolskjuts

2020-03-26