Ansökan till vuxenutbildningen snart över - se möjligheterna

"Försöker hjälpa alla att hitta sin väg"

Nu är det hög tid att söka till vuxenutbildningen i Ockelbo. Här kan du som till exempel behöver läsa matematik för att bli behörig att söka till universitet eller högskola studera. - Vi försöker hjälpa alla att hitta sin egen väg, säger AnnaLena Bång, studie- och yrkesvägledare.

Den 13 november är den sist dagen som du kan söka till vuxenutbildningen. Här erbjuds kurser i bland annat svenska, matte, engelska, samhällskunskap och historia.

- Det är till för dig som behöver komplettera grundskolan, inte är klar med gymnasieutbildningen, studera SFI eller komplettera en kurs för att söka till universitet, säger AnnaLena Bång.

Ställ dina frågor på biblioteket

AnnaLena och vuxenutbildningen kommer vid tre tillfällen befinna sig på folkbiblioteket i Ockelbo och svara på frågor eller hjälpa till med ansökningar.

- Vi tar emot alla och försöker hjälpa till att man ska kunna hitta sin egen väg. Det här är en möjlighet. Sen kanske man inte vill studera på en gång, utan man behöver fundera ett år. Du kan komma hit helt förutsättningslöst och prata, säger hon och tillägger:

- Många ser sig om nu när det är en coronapandemi och varsel. Man tänker på att byta yrke och då är det en bra möjlighet att börja hos oss på vuxenutbildningen i Ockelbo, säger AnnaLena Bång. 

AnnaLena Bång

AnnaLena Bång studie- och yrkesvägledare

Tider för frågor i biblioteket:

  • Måndag den 9 november kl. 10 – 12
  • Onsdag den 4 november kl. 16.30 – 18
  • Onsdag den 11 november kl. 16.30 – 18

Läs mer om vuxenutbildningen här.

Kontakta Studie- och yrkesvägledare på telefon 0297-554 62 eller 070-160 56 79 för mer information.

2020-11-04