Kjellas Mack och Preem

Kjellas Mack och Sjöbacken har klart med nya ägare

"Jätteglada och jättenöjda"

Nytt från näringslivet i Ockelbo där vi kan berätta att Kjellas Mack i Jädraås och Sjöbacken har klart med nya ägare. I Jädraås tar ett holländskt par över servicepunkten, medan Pelle Eriksson och Sofia Hålen som äger Preem i Ockelbo ska driva Sjöbacken.

Vi börjar med Jädraås. I augusti förra året meddelade samborna och delägarna Marianne Nilsson och Kjell Persson att det efter 30 år var dags att lämna över servicepunkten och macken Kjellas Mack i Jädraås till nya ägare. Vissa intressenter fanns, men de flesta drog sig ur. I mars kom ultimatumet.

- Då tänkte vi så att får vi ingen som vill ta över innan den 18 maj så stänger vi butiken men behåller pumpen, säger Marianne Nilsson.

Holländskt par

Att servicepunkten kunde stängas skapade mycket uppståndelse och många besökte den lilla servicepunkten i Jädraås och var ledsna. Intressenter hörde av sig, men återigen rann det ut i sanden. Men plötsligt hörde ett holländskt par av sig.

- Den här möjligheten dök bara upp. Paret har bekanta i Jädraås och har varit här två gånger förut. Vi träffades förra veckan och de bestämde sig ganska snabbt. De har vana av service sedan innan också och har precis sålt en restaurang i sitt hemland, säger Marianne Nilsson.

Hur känns det nu att det löst sig?

- Vi är jätteglada och jättenöjda över att vårt livsverk som vi byggt upp i 30 år kommer att leva vidare. Det är inte viktigt bara för Jädraås, utan för hela kommunen att det finns service kvar på landsbygden, säger Marianne.

Kjellas Mack kommer att drivas av Kjell och Marianne som vanligt fram till den 1 oktober då de nya ägarna tar över.

Sjöbackens nya ägare

I dagarna har det också blivit klart att Sjöbacken fått nya ägare. Det är Pelle Eriksson och Sofia Hålen som idag driver Preem på Hamrångevägen. 

- Sjöbacken ligger varmt om hjärtat hos många. Vi pratar med många kunder om det här och har sammanställt  flera av deras minnen. Vi ska driva Sjöbacken tillsammans med Ockelboborna och vill att alla ska känna sig delaktiga, säger Sofia Hålen.

Gläds över beskedet

Mimmi Ekström, näringslivschef i Ockelbo kommun gläds över dagens besked.

- Det är så skönt att få glädjande besked och jag blir så glad över alla fantastiska entreprenör som ser möjligheter och vågar satsa i Ockelbo kommun. Att Kjell och Marianne hittade köpare till sin verksamhet värmer mitt landsbygdshjärta. Det är en sådan viktig förutsättning för en by som Jädraås att det finns service och att man har en samlingspunkt där människor kan mötas. Då skapar man trivsel, säger Mimmi Ekström.

2021-04-12