Digital företagarfrukost - Ockelbo Drilling Tools gästade

Varje månad bjuder Ockelbo kommun in till en företagsträff. Nu när vi inte kan träffas på vanligt sätt blir det digitalt. Vid varje möte får ett företag berätta om sin verksamhet. Vid förra mötet den 18 februari berättade Ockelbo Drilling Tools mer om sin tillverkning.

Mötet började som vanligt att kommunalrådet Magnus Jonsson (S) och tf kommunchef Ann-Katrin Sundelius berättade lite om vad som är på gång i kommunen. Arbetsförmedlingen och Högskolan i Gävle var också med och informerade och fanns tillgängliga för frågor. 

Ockelbo Drilling Tools presenterade sin verksamhet

Ockelbo Drilling Tools är en del av det norska bolaget Monark AS och tillverkar verktyg för bergborrar och gruvindustrin. Conny Uppman som är vd för Ockelbo Drilling Tools är uppvuxen i Lingbo och har bland annat jobbat på Lingbo Verkstäder. Under mötet gick han igenom Ockelbo Drilling Tools historia ändå från 1945. År 2019 la dåvarande ägaren Epiroc ner tillverkningen av helstångsborrar och Rebit stenverktyg i Ockelbo.

Men senare såldes fabriken i Ockelbo till det norska bolaget Monark AS som valde att återuppta tillverkningen i Ockelbo. Bolaget har två produktionsenheter med 107 anställda, varav 54 finns i Ockelbo. Försäljningen sker till cirka 80 länder, bland annat Peru, Indien och Sydafrika. Främst producerar man borrverktyg såsom kornstång och helstång som användas vid borrning i berg, men även Rebit Stenverktyg för grovhuggning och tillformning av sten, såsom gatsten och gravstenar.

E-Gården gästar den 18 mars

Det digitala företagarbesöket som sker klockan 8 på morgonen gästas av inga mindre än E-gården och Hans-Peter Eriksson, som vi tidigare har gjort ett reportage om.

Du som är företagare kan anmäla dig till den digitala företagarfrukosten, som sker en gång i månaden till naringsliv@ockelbo.se