Fjärrundervisning efter sportlovet för högstadieelever

Sker på heltid - efter rekommendation från smittskyddsläkare

Region Gävleborgs smittskydd har rekommenderat länets högstadie- och gymnasieskolor att bedriva fjärr- eller distansundervisning efter sportlovet för att minska risken för smittspridning. Därför har grundskolan i Ockelbo kommun valt att införa fjärrundervisning veckan efter lovet för elever i årskurs 7-9.

Hör grundskolans rektor Marianne Axlund berätta mer i klippet.

Under sportlovet träffar många släkt och vänner utanför det närmsta hushållet. Region Gävleborgs smittskyddsläkare menar att syftet med rekommendationen är att bryta smittkedjor efter lovet. 

– Om man under den första veckan med fjärr- eller distansundervisning inte utvecklat symtom för covid-19 går det bra att återvända till skolan igen, säger Shah Jalal, smittskyddsläkare i en nyhet på Region Gävleborgs hemsida.

Fjärrundervisning vecka 10

Rekommendationen innebär att årskurs 7, 8 och 9 har fjärrundervisning hela vecka 10, alltså veckan efter sportlovet, den 8 till 14 mars.

Detta gäller på din skola:

Åbyggeby och Gäveränge:

  • Vi håller hela verksamheten öppen och får hjälp med bemanning från andra delar inom grundskolan och kommunen vid behov.

Perslunda: 

  • Årskurs 4, 5, 6  har undervisning på plats på skolan.
  • Årskurs 7, 8 och 9 har fjärrundervisning enligt ordinarie schema. Detaljerad information kommer inom kort att publiceras på SchoolSoft.

Kosten:

  • För att minska risken för smittspridning i skolmatsalen så har vi utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer fortsatt anpassade rutiner.
  • De elever som har undervisning i hemmet kan, precis som tidigare få lunchlådor från skolan. Mer information kommer via SchoolSoft.

Vid frågor kan man i första hand vända sig till biträdande rektor på respektive skola.