Ann-Katrin Sundelius tackar för sig

En månad blev ett och ett halvt år

Den 30 september 2021 blev den sista dagen för Ann-Katrin Sundelius som tf kommunchef i Ockelbo kommun. Nu tackar hon för sig och Joachim Krüger tar över som kommunchef. - Jag skulle ha jobbat här en månad, men det blev ett och ett halvt år, säger Ann-Katrin Sundelius, nybliven pensionär.

Precis när pandemin bröt ut och kommunchef Lasse Sjödin blev sjuk hoppade Ann-Katrin Sundelius, tidigare kommundirektör/chef i Sandviken och Hedemora in som tillförordnad kommunchef i Ockelbo. 

- Förutsättningarna var inte jätteroliga när jag kom hit, det var av en tråkig anledning. Men jag har haft en väldigt rolig och givande tid i Ockelbo, säger Ann-Katrin och fortsätter:

- Det som skulle ha varit en månad blev ett och ett halvt år, men jag tycker ändå att jag under den här tiden har lyckats bygga relationer och börjat känna Ockelboborna och flera företagare under den här tiden, säger hon.

- Har du tagit Ockelbo till dig?

- Ja det känner jag att jag har gjort och jag känner att Ockelbo tagit emot mig på ett väldigt vänskapligt sätt. Jag har känt mig välkomnad, både i organisationen och ute i samhället.

Magnus Jonsson (S), kommunstyrelsens ordförande, tackade över en lunch på torsdagen av Ann-Katrin tillsammans med kommunledningen.

- Hon har stått för ett oerhört tryggt ledarskap under en väldigt pressad situation. Både internt och för kommunen i stort. Med tanke på den pandemi som rått och de sjukdomar vi haft inom kommunkontoret så har hon gjort ett väldigt bra jobb och varit en bra ambassadör för oss alla medborgare, säger han.

Pensionärslivet väntar

Nu väntar livet som pensionär. Men helt sysslolös blir hon inte.

- Jag ska jobba lite ideellt och hjälpa Gammelstilla Whisky med administration, men även lösa korsord, sticka och umgås med katten. Självklart kommer jag tillbaka till Ockelbo och vandrar Häståsslingan och hälsar på mina gamla arbetskamrater i kommunen, säger Ann-Katrin, nybliven pensionär.