Daglig verksamhet springer Lidingöruset

Daglig verksamhet sprang och rullade på Lidingö

Se bilder från dagen

Tidigt på morgonen så begav sig Daglig verksamhet i Ockelbo till Lidingö för att springa Lidingöruset och rulla Lidingörullet. - Det blev en riktig toppendag, säger Helena Arkesjö.

Att besöka Lidingö och springa Lidingöruset, eller rulla Lidingörullet, har blivit en tradition för deltagarna i daglig verksamhet i Ockelbo. På fredagen rullade bussen, som sponsrades av Lions, från Ockelbo till Lidingö där man fick välja mellan att rulla 2 kilometer eller springa 1,7 eller 4 kilometer. Hela dagen dokumenterades när daglig verksamhet hade en vecka på Ockelbo kommuns Instagramkonto, Ockelbo_a_place_to_flourish.

- Det gick jättebra. Det fanns ingen större målsättning än att ta sig runt och njuta av tillvaron. Det är alltid roligt att komma ner till ett större evenemang där det finns andra personer i den här målgruppen, säger Helena Arkesjö, som är habiliterare i Ockelbo kommun.

I år var ett lite annorlunda år att delta i loppen, då det exempelvis inte var några musikframträdanden. Men det var ändå en fin upplevelse.

- Alla fick gå eller rulla i mål i den rikta målfällan och se sig själv i storbildskärmen, vilket blev en upplevelse. Allt gick som planerat. Och det var lite extra roligt när någon som var lite tveksam till loppet innan kom fram till mig efteråt och sa det här var faktiskt riktigt roligt. Då känns det bra, säger Helena.

Tidigt i ottan fick man stiga upp för att ta sig till Lidingö

Nummerlapparna på. Första start var 11.45

Man kunde välja mellan att springa eller rulla!

Målgång och uppvärmning 

2021-09-27