Barn som har fångat en fisk

Fin regnbåge nappade när barnen provade på fiske

Visst nappade det när Mörtsjöns Sportfiskeklubb anordnade sommarfiske

Varje år bidrar Ockelbo kommun med hjälp av statsbidrag medel till föreningar som anordnar sommarlovsaktiviteter. En av dessa är Mörtsjöns Sportfiskeklubb som arrangerar sommarfiske. Och vid det första tillfället lyckades barnen få upp en och annan regnbåge.

Föreningar i Ockelbo kan varje sommar ansöka om bidrag som hjälper till med att möjliggöra kostnadsfria aktiviteter för barn och ungdomar under sommaren. Bidraget möjliggörs med hjälp av statsbidrag från Socialstyrelsen och av Ockelbo kommun.

Napp första dagen

En av föreningarna som sökt bidrag är Mörtsjöns Sportfiskeklubb som anordnar sommarfiske. Det var förväntansfulla barn som gav sig ut i jakten på regnbåge i Mörtsjön. 

- Det gick jättebra. Det var fyra som fick napp med kastspö, sen hade vi mete också så att alla fick fisk, säger Magnus Simonsson från Mörtsjöns sportfiskeklubb som håller i aktiviteten.

Två bilder med barn som håller upp och visar nytagen Regnbåge

Stolt visar de upp sina fångster

Sportfiskeklubben erbjuder sommarfisket för barn mellan 6-15 år vid Mörtsjön, måndagar och tisdagar veckorna 24, 25, 26, 32 och 33. Och intresset har varit stort.

- Vi har haft fullt hela den här första veckan. Men det är något begränsat antal så att vi kan hålla koll på barnen. Vi delar upp så att man är en vuxen på två barn så att vi även kan hjälpa de som är lite mindre, säger Magnus.

Fin ädelfisk till middag

Att få upp regnbåge var inte heller bara något som barnen blev nöjda med. Utan det fanns även nöjda föräldrar som fick njuta av fångsten.

- Det var två syskon som fick varsin fisk, så jag fick ett sms från en mamma som grillade fisk till middag och hälsade att det var så gott, säger Magnus Simonsson.

Varför anordnar ni sommarfisket?

- Vi hoppas dels att det ska öka fiskeintresset för barnen, men vi vill också att de ska få något roligt att göra nu när sommarlovet har börjat, säger Magnus.

barnen samlas vid ett bord för att hämta tacos

Efter fisket bjöds man såklart på tacos.

Övriga sommarlovsaktiviteter som anordnas i år är:

  • Ockelbo IF som håller i fotbollsskola
  • OIF Gympa som har dansläger.
  • Simhallen i Ockelbo där man kan gå sommarsimskola
  • Ockelbo Ryttarförening som redan anordnat sommarlovskul med hästar
  • Gotan, som arrangerar hoppborgseftermiddag, skapareeftermiddag och barndisco.

Klicka här för att läsa mer om aktiviteterna  (öppnas i nytt fönster)

2021-06-17