Ockelbo fick digitalt besök av Kronprinsessparet

Samtalade om pandemin och framtiden i kommunen

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel är just nu på en digital resa i Sverige för att få en bild av bland annat hur pandemin påverkat landets kommuner. På onsdagen var det Ockelbo kommuns tur. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Jonsson (S) tog emot Kronprinsessparet.

Samtalet handlade mycket om coronapandemin och hur den har påverkat kommunen. Magnus Jonsson berättade bland annat om hur läget har sett ut under den här tiden.

- Jag tackade all personal i vår kommun som har gjort ett oerhört stort jobb under pandemin. Under samtalet lyfte jag även hur läget har sett ut med pandemin i Ockelbo, samt hur det ser ut idag. Sen har de även lyssnat av hur kommunens ekonomi mår och vilka framtidsplaner vi har när det gäller nybyggnation av lägenheter och boenden. De var också väldigt intresserade av att höra hur det lokala näringslivet mår idag, samt kultur och föreningslivet som står Kronprinsessparet nära, säger Magnus Jonsson och fortsätter:

- Det var ett väldigt bra samtal och det märks att Kronprinsessparet är oerhört intresserade av att veta hur vi i kommunsverige mår, säger han.

Kronprinsessan och Prinsen berättade även om saknaden till Ockelbo.

- De längtar hem till Ockelbo, som de inte har kunnat besöka på grund av pandemin. De hälsade till alla Ockelbobor ifrån Haga slott, säger Magnus Jonsson.