Nya ordförande i stiftelsen Wij Trädgårdar

Tomas Grönberg är ny ordförande för Stiftelsen Wij Trädgårdar

Var med när Wij Trädgårdar byggdes upp

Tomas Grönberg var år 1999 en av inititivtagarna när Wij Trädgårdar startade. Nu är han tillbaka som ordförande i Stiftelsen Wij Trädgårdar.

Stiftelsen Wij Trädgårdar bildades år 2002 som i ett led i utvecklingen mot en fullt utbyggd trädgårdsanläggning inklusive programverksamhet. Anläggningen drevs tillsammans med Wij Säteri i Ockelbo AB. Idag ansvarar tre aktörer för området:

  • Stiftelsen Wij Trädgårdar, vars uppdrag är att säkerställa att alla verksamheter på Wij Trädgårdar arbetar för ett gemensamt syfte och mål utifrån stiftelsens stadgar.
  • Destination Ockelbo som utvecklar de komersiella delarna, såsom restaurang, konferens, boende, butik och guidningar.
  • Ockelbo kommun som är fastighetsägare, hyresvärd och ansvarar för park- och trädgårdspersonal samt skötsel av trädgårdar och byggnader.

Den 10 maj beslutade kommunfullmäktige att godkänna Tomas Grönberg som ny ledamot i Stiftelsen Wij Trädgårdar efter att tidigare ordförande Marit Rempling (C) avsagt sig uppdraget.

Lyssna på en intervju med nytillträdde Tomas Grönberg i klippet, där han berättar mer om visionen för Wij Trädgårdar.

Kommer du ihåg? Under flera års tid, kring millenieskiftet, anordnade Tomas Grönberg ballongmöten i Ockelbo som skedde i slutet av juli.

En luftballong är på väg upp i luften

Luftballong föreställande GB-gubbe syns över Ockelbo

I sommar anordnar Wij Trädgårdar tre konserter. Den första sker på fredagen den 11 juni då gitarristen Anabel Motesinos besöker rosträdgården. Mer om vad som händer på Wij Trädgårdar i sommar kan du läsa genom att besöka deras hemsida.

2021-06-10