Forma Plast i Ockelbo ett av Gästriklands mest framgångsrika företag

Utsågs som ett av årets Framför-företag

Nu har Gästriklands 50 framgångsrikaste företag utsetts i samverkansprojektet FramFör- Framgångsrika företag i Gästrikland. För fjärde året i rad utsågs Forma Plast AB i Ockelbo till ett av de mest framgångsrika företagen.

Det är studenter på ekonomprogrammet vid Högskolan i Gävle som sedan 20 år tillbaka undersökt vilka företag som är Gästriklands mest framgångsrika. Studenterna undersöker företagens ledarskap, organisation, och arbetsmiljö. Läs mer här om FramFör- Framgångsrika företag i Gästrikland.

Forma Plast utsedda

Vanligtvis firas företagen med påmpa och ståt i Gävle Slott, något som inte är möjligt i år på grund av pandemin. Istället föll det på kommunernas näringslivskontor att kontakta vinnarna. Forma Plast blev med årets utmärkelse utsedda för fjärde året i rad. 

Se  och hör när delägarna Roine och Carina tar emot priset!

Pandemi till trots har Forma Plast gått bra och har till och med investerat i nya maskiner.

- Vi har lagt fem och en halv miljon kronor på nya maskiner. Det innebär att vi kan framtidssäkra produktionen ett långt tag framöver och ökat produktionskapaciteten väsentligt, säger Roine Andersson, vd och delägare.

Vad är er styrka?

- Vi har väldigt många olika kunder, vilket är en jättestyrka. Vi är inte beroende av någon enskild kund, för andra företag kan en kund bestå av 80-90 procent av omsättningen. Vår största kund under tio procent, så det är jättebra, säger Roine Andersson. 

Forma Plast kommer att även att få ett diplom framöver. Så länge fick de nöja sig med en blombukett.

2021-05-10