Ockelbo kommun stänger verksamheter efter skärpta allmänna råd

Så påverkas kommunala verksamheter i Ockelbo

Ockelbo kommun stänger vissa kommunala verksamheter, som simhallen och kommunala idrottsanläggningar. Detta efter de nya skärpta allmänna råden som infördes i Gävleborg den 16 november. 

Syftet till de skärpta allmänna råden är att stoppa smittspridningen av covid-19 i Gävleborg. Du kan läsa mer om råden här. Detta gör att Ockelbo kommun behöver göra förändringar i flera verksamheter. 

- Nu har vi ett ansvar och måste ta hänsyn till våra medmänniskor, säger Ann-Katrin Sundelius, tf kommunchef, Ockelbo kommun.

Följande gäller inom Ockelbo kommuns verksamheter:

 

Grundskola

Många i personalen är sjuka och stannar hemma i enlighet med Folkhälsomyndighetens direktiv. Personal riskerar att inte räcka till för de elever som är på plats. Därför införs nu fjärrundervisning två dagar i veckan för elever som går årskurs 6, 7 och 8 på Perslundaskolan. Åbyggeby skola, Gäverängeskolan, samt övriga elever på Perslundaskolan har undervisning på plats. Läs mer här (öppnas i nytt fönster)

Förskola

Håller öppet som vanligt. Åtgärder har tagits och besöksrutiner har skickats till vårdnadshavare för att minska risken för smittspridning.

Öppna förskolan

Håller stängt

Kulturskolan

Inga konserter. Enskild undervisning som vanligt, fjärrundervisning kan erbjudas eleven. Mer information hittar du här. (öppnas i nytt fönster).

Simhallen i Ockelbo

Är stängd från och med den 20 november till 13 december. Kan förlängas. Årskort kommer att kunna frysas. För mer information kontakta simhallen på 0297- 555 90 eller simhallen@ockelbo.se – medlemskap på Actic gym kommer frysas automatiskt. Läs mer om simhallen här (öppnas i nytt fönster).

Ockelbo folkbibliotek och kommunens välkomstcenter

Hålls öppet tillsvidare. Besökstalet har gått ner drastiskt och man efterlever restriktioner gällande avstånd. Nya åtgärder som tas är att stolar plockas bort och att inga mötesplatser hålls öppna.

Kommunala idrottsanläggningar (Kuxahallen, Ugglebo arena Perslundaskolan, Gäverängeskolan och Åbyggeby landsbygdscenter).

Stängt för allmänheten i inomhushallar. Öppet för ungdomar i föreningsverksamhet födda 05 och senare.

Fritidsgården Underground

Håller öppet. Vidtar åtgärder för att begränsa risken för smittspridning.

Ockelbogårdar

Stänger kontoret och tar endast emot bokade besök. Göra enbart hembesök vid akuta fall.

Bysjöstrand

Har infört en skarp avrådan från besök. Om en person måste besöka en brukare finns besöksrutiner som måste följas. Läs mer här. (öppnas i nytt fönster).

Träffpunkter för seniorer

Trygghetsboendets gemensamhetslokal Soluret samt öppna träffpunkter i Lingbo och Jädraås har varit stängda sedan i våras och är fortfarande det.

LSS

Skarp avrådan från besök. Om det är absolut nödvändigt finns besöksrutiner som måste följas. Daglig verksamhet sker covid-anpassat.

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17