Ockelbo når toppresultat i företagsklimat

Delar högsta betyg i länet

Ockelbo fortsätter sin resa uppåt när företagarna betygsätter kommunen i företagsklimat. Ockelbo kommun får med sitt betyg 3,8 det bästa resultatet på 13 år.

- Det är oerhört glädjande att vi ger varandra ett gott betyg, vi på kommunen tillsammans med våra duktiga entreprenörer ute i samhället. Vi är alltid ödmjuka inför olika rankingar och vet vad som behöver göras. Det gäller att aldrig slå sig till ro och förstå att varje fråga är viktig, stor som liten, säger Magnus Jonsson (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Delad förstaplats i länet

Varje år skickar Svenskt Näringsliv ut en enkät till företagare i Sverige där de kan betygsätta kommunernas arbete gentemot företagen. Frågorna handlar om allt från kommunernas service och bemötande till handläggningstider och information. I Ockelbo gick enkäten ut till 191 företag och 88 svarade.

Resultatet visar på att företagsklimatet i kommunen går åt rätt håll. Betyget som redovisas i en skala 1-6, hamnade på 3,8. År 2021 var betyget 3,55. Men det är inte bara Ockelbo kommun som fortsätter den positiva resan. Även Ovanåkers kommun landar på 3,8 i betyg, vilket gör att vi delar förstaplatsen i länet. 

- Jag tycker att bilden vi tog idag förmedlar den härliga energin som finns, ensam är inte stark och vi hittar lösningar tillsammans på Ockelbovis. Vi är många som jobbar inom olika delar i kommunen som träffar företagare och bidrar till det förbättrade företagsklimatet. Vi har arbetat stenhårt med dialog, information och återkoppling, och det är punkter vi måste fortsätta jobba med framöver, säger Mimmi Ekström, näringslivschef.

I höst kommer Svenskt Näringsliv ut med den årliga rankningen av alla kommuner. Då räknas enkätsvaren samman med fem statistikfaktorer till en ranking där Ockelbo kommun förra året hamnade på plats 146 av Sveriges 290 kommuner.

Läs gärna Svenskt Näringslivs artikel med Mimmi Ekström och Magnus Jonsson.

Läs den här (öppnas i nytt fönster)

Ta del av resultaten här (öppnas i nytt fönster)

2022-05-31