Plocka skräp i Ockelbo kommun

Håll Sverige Rent-dagen 2022

Den 17 september pågår Håll Sverige Rent-dagen. Tillsammans samlar hela Sverige, från norr till söder, gammal som ung, allt skräp vi ser. Häng på tillsammans med dina vänner, familj, företag eller förening du också!

Anställda på Ockelbo kommun kommer tillsammans plocka skräp torsdagen den 15 september. Mer finns att läsa på Obonätet.

Du som privatperson kan också anmäla dig till Ockelbo kommuns event och plocka skräp den 17 september. Använd gärna egna handskar och påsar du har hemma. Det kommer även finns skräpplockarpåsar att hämta mellan den 12 och 16 september i välkomstcenter.

Klicka här för att besöka vårt event (öppnas på hsr.se)

Som privatperson, förening eller företag kan man även skapa ett eget event På Håll Sverige Rents hemsida. Det är ett bra sätt för att visa vad nu gör för att bidra till att Ockelbo kommun blir en lite finare plats. Läs mer här om hur du skapar ditt eget event (öppnas på hsr.se)

Sprid ordet

Berätta gärna för fler om er insats. Det kan inspirera fler till att ta sig ut. Visa gärna fynden i sociala medier. Hashtagga #hållockelborent #hållsverigerent och #helasverigeplockarskräp.

Du väljer själv var när och hur du vill plocka skräp. Som deltagare ansvarar du för ditt eget skräp. Sortera det gärna och lämna till återvinningen. Här hittar du öppettider till återvinningscentralen i Ockelbo (öppnas på gastrikeatervinnare.se)

Om du vill anmäla en större nedskräpning eller dumpning kan du anmäla det på vår e-tjänst. (öppnas på sandviken.se)

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day. Den 17 september går människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt.

2022-09-06