flera påsar med skräp

Plocka skräp i Ockelbo

Hela Sverige plockar skräp

Den 16 september är det dags för Hela Sverige plockar skräp. Tillsammans samlar hela Sverige, från norr till söder, gammal som ung, allt skräp vi ser. Häng på tillsammans med dina vänner, familj, företag eller förening du också!

Vi kommer att lägga ut skräpplockarpåsar som du kan hämta i kommunens Välkomstcenter, i kommunhuset, mellan den 11 till 15 september. Du kan välja att plocka skräp när du vill, men den officiella dagen är på lördagen den 16 september.

Om du vill kan du också anmäla dig eller er till vårt evenemang på Håll Sverige Rents hemsida.

Plocka skräp i Ockelbo (öppnas på hsr.se)

Som privatperson, förening eller företag kan man även skapa ett eget event På Håll Sverige Rents hemsida. Det är ett bra sätt för att visa vad nu gör för att bidra till att Ockelbo kommun blir en lit finare plats. Läs mer här om hur du skapar ditt eget event (öppnas på hsr.se)

Sprid ordet

Berätta gärna för fler om er insats. Det kan inspirera fler till att ta sig ut. Visa gärna fynden i sociala medier. Hashtagga #hållockelborent #hållsverigerent och #helasverigeplockarskräp.

Du väljer själv var när och hur du vill plocka skräp. Som deltagare ansvarar du för ditt eget skräp. Sortera det gärna och lämna till återvinningen. Här hittar du öppettider till återvinningscentralen i Ockelbo (öppnas på gastrikeatervinnare.se)

Om du vill anmäla en större nedskräpning eller dumpning kan du anmäla det på vår e-tjänst. (öppnas på sandviken.se)

2023-09-08