besökare står framför Jädraås Bike Arena-skylten

Ockelbo kommun anordnade värdskapsresa

Ökad samverkan nyckeln till framgång för besöksnäringen

Det blev en inspirerande eftermiddag när engagerade inom besöksnäringen i Ockelbo slöt upp och tog sig ut på en värdskapsresa måndagen den 22 maj. Idén om en lokal värdskapsresa uppkom under turismforum i februari, där tanken var att tillsammans besöka några utvalda platser och verksamheter i Ockelbo, i syfte att lära oss mer om varandra.

Nästan 30 personer samlades under eftermiddagen för att upptäcka en förutbestämd rutt med flertalet besöksmål. Första anhalten för busslasten var Ockelbo Idrottsplats, där padel-och fotbollsverksamheterna presenterades och lägerboendet som är under uppbyggnad visades upp. Nästa stopp var E-gården, där vi fick veta mer om hur gården grundades och hur vägen sett ut fram tills att de idag driver gårdsbutik, kafé och restaurang med eget gårdsslakteri. 

pernilla hålén visar upp padelhallen

Pernilla Hålén som driver Freimans Padel visade upp den nya padelhallen i Ockelbo.

dubbelbild med besökare framför e-gården och två får

E-gården bjöd på rundvandring och fika. 

Turen gick sedan vidare till Jädraås där fler spännande verksamheter väntade. Konstgalleri Elastic Gallery, odling och gårdsförsäljning hos Jädraås Mat, surdegsbageri, naturnära herrgård med spännande aktiviteter hos Destination Jädraås, Bike Arena, museijärnväg, tåginspirerad restaurang hos Kjellas mack – allt det kunde man visa upp i Jädraås.

- Värdskapsresan ledde till nya bekantskaper, trevliga samtal och inte minst mer kunskap om varandra. Genom att veta mer om varandra och vad vi kan erbjuda på vår ort blir vi bättre ambassadörer för varandra, tillsammans blir vi starkare och gör Ockelbo till ett slagkraftigare besöksmål, säger Mimmi Ekström, näringslivschef i Ockelbo kommun.

- För oss som företagare är samverkan nyckeln till framgång. Det är viktigt att vi tar oss tid att lära känna varandra och med kunskap om vad vi alla har att erbjuda kan vi hitta utvecklande samarbeten och vara trygga med att rekommendera varandra, säger Dan Dannberg, Destination Jädraås.

besökarna samlade utanför Jädraås Herrgård

Jädraås Herrgård

besökare inne i Kjellas macks restaurang

Kjellas Mack har satsat stort och har bland annat öppnat en restaurang.

inuti växthuset hos Jädraås mat

Jädraås Mat har odling och gårdsförsäljning.

Värdskapsresan fick mycket positiv feedback med ett lyckat koncept som förhoppningsvis blir återkommande. Tanken är att denna typ av värdskapsresa ska bli en tradition, där vi varje vår hittar en ny rutt med spännande verksamheter att lära oss mer om.

2023-06-02