Bild på pristagaren Kismah Kamara

Kismah Kamara

Vinnare av Claes Anderssons minnesfond 2021

I år delas priset ut till Kismah Kamara som är elevcoach på Lilla Sätraskolan.

Lilla Sätraskolan har haft det stökigt på skolområdet på kvällstid med en rad skadegörelser. Kismah tog sig tid att möta barnen och engagerade sig i deras behov och önskemål.

Det resulterade i att ett fotbollslag bildades med Kismah som tränare. Med hjälp av skolan, olika organisationer och gemensamma krafter kunde man fixa fotbollar, material, skor och matchtröjor. Kismah drog som gammal fotbollsspelare i lite kontakter och laget fick spela en riktig match. I dag spelar barnen i en riktig serie.

Genom detta har barnen fått något att göra och känner si bekräftade och motiverade samt klara av skolan bättre. För att få vara med måsta man visa respekt, empati OCH att man sköter skolan.

Kismah engagemang sträcker sig även utanför skolan. Det tar sig i uttryck av insamling av kläder eller ordna mat till hungriga barn. Hans telefon är aldrig avslagen, barnen ska kunna nå honom när de behöver det.

Juryns motivering:

"Kismah gör en stor insats för elever vid skolan där han arbetar såväl i sin roll som stödjare liksom i rollen som vuxen på sin fritid. Ett engagemang som går helt i Claes Anderssons minnesfonds anda."

Utdelning av priset sker i Ockelbo kyrka på Luciadagen den 13 december.

2021-11-25