Kultur & fritid
Datum

Ockelbos föreningsliv visade sin stora bredd

Med 26 deltagande föreningar och 170 besökare så blev det riktig lyckat när Ockelbo kommun anordnade en föreningsmässa på en regnig torsdagskväll.

utställare i skolkorridor

Utbudet av olika föreningar var stort när föreningsmässan anordnades på Perslundaskolan torsdagen den 9 november. Under kvällen hade föreningarna dels en chans att upptäcka och träffa andra föreningar, men även att marknadsföra sig till de 170 besökarna som trotsade det ruggiga novembervädret.

Jag måste säga att föreningslivet i Ockelbo blomstrar. Att vi är så många som kommit hit visar på en bra Ockelboanda och att vi har ett bra föreningsstöd i i vår kommun. Ikväll hoppas jag att vi väcker intresse och når målgrupper vi annars har svårt att nå. Vi pratar mycket om parabågskytte, integration, samt att nå äldre människor och här har vi en chans att nätverka och nå dessa grupper, säger Viola Antman som är vice ordförande i Wij Bågskyttar

tre medlemmar i wij bågskyttar med pilbågar i handen

Startskott för något återkommande

Carina Söderbäck är en av initiativtagarna till föreningsmässan. Hon menar att evenemanget är ett sätt att synliggöra föreningarna och skapa nya samarbeten.

Vi känner att vi måste lyfta föreningarna i vår kommun. Med denna mötesplats kan vi främja aktivitet och ge personer som är utanför en chans att hitta till föreningslivet. Det blir en win-win situation för både föreningar och invånare i Ockelbo. Det här är startskottet för något som ska bli återkommande varje år. Här får föreningarna en plattform att samverka och hjälpa varandra och det är något jag tror vi behöver bli bättre på, säger Carina Söderbäck, arbetsmarknadsstrateg på Ockelbo kommun.

carina söderbäck stående mitt i mässkorridoren

Carina Söderbäck jobbar som arbetsmarknadsstrateg på arbetsmarknadsenheten i Ockelbo.

Visa att vi finns

Ockelbo Ryttarförening ställde upp på kvällen med ponnyridning som trots novemberrusk lockade flera barn upp på hästryggen. Med under kvällen var även Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) som ville visa upp sin verksamhet.

Vi har en del medlemmar, men det är inte så många som kommer på veckoverksamheten, så det är lite tungt. Nu satsar vi på att marknadsföra oss och vi ska även besöka skolan, så jag hoppas att vi blir lite fler. Det här eventet tror jag också är givande, det är viktigt att visa att vi finns, säger Oscar Ylinen som är ordförande för UNF.

medlemmar i junis och unf vid mässmonter

Oscar Ylinen andra personen till vänster på bild tillsammans med medlemmar i Junis och Gotan.

Skapa nya kontakter

Byarna fanns också representerade under kvällen. Från Jädraås deltog Jädraås Folkets hus och från Lingbo och Åmot medverkade bland annat Lingbo Byförening och Åmots Föreningsråd som stod bredvid varandra.

Vi vill berätta vad vi gör och presentera vad man kan göra på Lingbogården som vi hyr ut. Det finns många föreningar i Lingbo för att vara en så liten ort, men det är svårt att få folk till allt. Ett dilemma är att de flesta aktiva är i pensionsåldern och att vi inte har så många i yngre ålder. Det är ett bra initiativ att samla och visa upp föreningarna tycker jag. Man får känna hur många föreningar som finns och träffa andra och skapa kontakter, säger Lars Nilsson som är ledamot i Lingbo byförening.

representanter från Lingbo byförening och Åmots föreningsråd

Lars Nilsson andra till vänster i bild tillsammans med representanter från Lingbo Byförening och Åmots Föreningsråd.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Du kanske också är intressad av

Det finns inga nyheter för närvarande