Näringsliv
Datum

Företagarfrukost hos Prodex och GustafsWall

Nytt år – nya spännande företagarfrukostar! Den 24 januari anordnades årets första företagarfrukost, denna gång i Lingbo där Prodex och GustafsWall hälsade oss välkomna till deras verksamheter. Morgonen bjöd på härlig energi och trevliga samtal, samtidigt som vi fick vi veta mer om de båda företagen, och även en relativt ny aktör som huserar i samma lokaler, KE Therm.

Daniel Persson (i mitten) berättar om företaget Prodex.

Frukosten tog sin början hos Daniel Persson och hans medarbetare Tommy Astner på Prodex, där vi över en kaffe och macka fick höra hur deras resa sett ut sedan företaget startades upp 2016. Daniel och Tommy berättade och visade vad de arbetar med om dagarna, det vill säga leverans, montage, besiktning och underhåll av olika typer av kedjor. Prodex hyr sin del i fastigheten av GustafsWall, som själva bedriver sin verksamhet vägg i vägg med Prodex.

GustafsWall utför huvudsakligen metallegoarbeten, och ger oss en rundvandring i verkstaden där de bland annat kapar stål och blästrar järn. Företagets två ägare, Lars Waller och Erik Gustavsson, startade företaget 2014 med eget arbete som utgångspunkt, sedan dess har verksamheten utvecklats och vuxit.

I andra änden av fastigheten hyr nu även KE Therm in sig, fjärrvärmeföretaget som blev för trångbodda i sina lokaler i Gävle och i slutet av förra året valde att starta en systerfabrik i Lingbo. VD Örjan Sjöström och hans medarbetare Anders Fredriksson berättar att de tror på Lingbo som ort och att det finns god kompetens här, eftersom bygden har lång erfarenhet av denna typ av verksamhet.

Det är med andra ord full fart och händer en hel del i den ca 6500 kvm stora fabrikslokalen i Lingbo. Vi tackar för att vi fick besöka er och för en inspirerande företagarfrukost!

Lars Waller (till vänster i bild) visar runt i verkstaden hos GustafsWall.

Häng med på nästa frukost

Vi ser fram emot nästa företagarfrukost, den 12 mars, häng gärna på då! Plats för nästa frukost är inte spikad, men håll koll i vår företagskalender här på ockelbo.se/naringsliv så dyker mer information upp där så småningom. Där lägger vi även upp andra spännande aktiviteter och nätverksträffar för er företagare.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Du kanske också är intressad av

Det finns inga nyheter för närvarande