Näringsliv och arbete
Datum

Nyfiken på företag i Ockelbo besöker Hedmans Tak

Att starta företag precis i upptakten av en pandemi kan tyckas oroväckande för många, Ronny på Hedmans Tak tänker annorlunda. Vi har träffat Ronny och hans fru Jessica, som flyttade med både familj och företag till Ockelbo från Gävle för lite mer än ett år sedan, utan någon anknytning till platsen sedan innan.

Magnus Jonsson, Jessica Hedman, Ronny Hedman och Marit Rempling står tillsammans

Magnus Jonsson, Jessica Hedman, Ronny Hedman och Marit Rempling.

Ronny och Jessica med familj ville hitta en lugnare plats närmare naturen att bosätta sig på, och lämnade därför Sätra i Gävle för Ockelbo i november 2022. De hade ingen anknytning eller större koll på Ockelbo sedan innan, utan landade här som utav en slump i sin jakt på ett hus som låg mer på landsbygden.

De båda är involverade i Ronnys företag Hedmans tak, där Ronny är chef men även takläggare, medan Jessica sköter ekonomin och det administrativa i företaget. Företaget startades i början av 2020, i en tid då omvärlden sattes i gungning genom pandemins framfart. På frågan om detta skrämde Ronny och om det kändes oroväckande att starta företag i en så orolig tid, är Ronny tydlig i sitt svar.

Nej, jag tvekade inte en sekund trots rådande omständigheter. Jag var helt inställd på att köra och att vi med rätt inställning skulle klara av det, säger Ronny.

Och hittills har det ju gått bra, Hedmans tak har nu 4 anställda utöver Ronny och Jessica, anställda som utgår från både Ockelbo och Gävle. Företaget erbjuder takbyten, fasadbyten och byten av slitagedelar, samt under vintertid även takskottning. Främsta anledningen till att de valde att starta eget var enligt Ronny att han ville starta ett företag inom branschen som stod för sunda värderingar och ärlighet.

När jag tidigare arbetat inom branschen har jag upplevt att kunden saknat trygghet och förtroende för entreprenören. Jag ville därför starta ett företag som har kunden i centrum. Vi är därför noggranna med att jobba med byggdagbok, vilket blir en trygghet för kunden. Byggdagboken är digital och kunden får tillgång till information kring status på arbetet, nedlagda timmar, kostnad och annat, berättar Ronny.

När det kommer till att växa som företag är det främsta hindret för Hedmans Tak, och branschen i stort, att hittar arbetskraft.

Det är klart att vi vill växa och skapa arbetstillfällen, men just svårigheten i att hitta arbetskraften och bristen på kompetens är en ordentlig fartbula, säger Ronny.

"Nyfiken på"-frågorna

Vad tycker ni är bra med Ockelbo?

Läget och lugnet. Att ha naturen så nära inpå husknuten, och trots det är det ändå relativt nära till någon större stad.

Vad tycker ni att kommunen ska fokusera på framöver?

Att samverka med alla, ett förslag är att bjuda in medborgare till forum där olika förslag kan få komma fram angående hur vi kan få folk att vilja komma hit, få invånarna att vilja bo kvar, aktiviteter för barn och liknande. Vi tror att medborgarna säkert har flera bra förslag på hur Ockelbo kan få hit mer turism, inte bara på sommarhalvåret utan även på vintern. Vi önskar också att badhuset byggs ut, det är ofta fullt.

Vilket företag är ni nyfikna på och tycker att vi ska besöka härnäst?

Vi skulle vilja veta mer om Lennys Färg & Fysik!

Vi tackar för ett trevligt samtal. Hedmans Tak skickar nu över bollen till Lennys Färg & Fysik som vi kommer att besöka inom kort.

Mer information om Hedmans Tak

Vill du veta mer om Hedmans Tak, se deras hemsida och sociala medier:

Facebook: @Hedmans Tak AB

Hedmans Tak kommer även att delta på mässan "Ockelbo Jobb & Framtid" som arrangeras på Perslundaskolan torsdagen den 22 februari kl. 14-18. Mer information om mässan hittar du i vår evenemangskalender.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Du kanske också är intressad av

Det finns inga nyheter för närvarande