Näringsliv
Datum

Nyfiken på företag i Ockelbo besöker Lennys Färg & Fysik

Snart är våren här, en tid när många av oss får lust och energi att kanske måla om, tapetsera eller på annat sätt renovera hemma. Just denna tid på året är något Patrik Kregert på Lennys Färg & Fysik ser fram emot, när högsäsongen har sin början och hemmaprojekten drar i gång ordentligt.

Malin Rosén, näringslivsutvecklare, och Patrik Kregert med Nyfiken på företag i Ockelbo-muggen. 

Malin Rosén, näringslivsutvecklare, och Patrik Kregert med Nyfiken på företag i Ockelbo-muggen.

Butiken är fylld av färg, tapeter, golv och verktyg för hemmaprojekt, och som ett lite udda men omtyckt komplement även träningsredskap. Träning är ett av Patriks fritidsintressen, han tränar mycket själv och är även instruktör för gruppass hos Ockelbo IF. Det föll sig därav naturligt för honom att ta in träningsredskap i sortimentet när han tog över företaget, dock i mindre skala. När pandemin sedan slog till uppmärksammade Patrik en större efterfrågan för redskap till hemmaträning, varpå han utökade sortimentet med delar av det som efterfrågades.

Steget till att bli egen företagare

Patrik började sin resa hos Lennys Färg 2012, då som anställd. 2015 tog han över verksamheten, något han upplevde som nervöst, då det är ett stort steg att bli egen företagare, men givetvis också roligt. Att vara egen företagare har för Patrik inneburit mycket jobb. Han berättar att tiden, och att få den att räcka till, är den största utmaningen i hans företagande.

Att få tiden att räcka till är det absolut svåraste. Det var många år sedan jag hade en veckas semester i sträck, det blir mest strödagar här och där. Men jag känner verkligen att det är kul att gå till jobbet varje dag, att träffa och hjälpa kunder ger mig energi, berättar Patrik.

Nöjd kund är högsta prioritet

Att Patrik drivs av att hjälpa kunden och att han har gott om energi har nog inte undgått någon av oss som träffat Patrik. Hans förmåga att vara ödmjuk, positiv och alltid ha ett leende på läpparna är något som smittar av sig. Vidare berättar Patrik att nöjda kunder är hans största prioritet.

Jag tänker alltid på kunden och kundens ekonomi. Jag vill inte sälja något för säljandets skull, utan utgår alltid från vad som passar kunden och deras behov, kunden ska känna sig nöjd och glad när de lämnar butiken, säger Patrik.

"Nyfiken på"-frågorna

Vad tycker du är bra med Ockelbo?

Att man alltid kan känna sig hemma här, det är tryggt och människorna känner varandra. När jag var yngre sa jag att jag ska bo i Ockelbo när jag får barn. Här hjälper vi varandra och man vet alltid vart man kan vända sig.

Vad tycker du att kommunen ska fokusera på framöver?

Att det ska finnas tillgänglig mark som gör det möjligt för företag att växa.

Vilket företag i Ockelbo är du nyfiken på och tycker att vi ska besöka härnäst?

Sommare Profil, de är ju relativt nya i Ockelbo. Vi hade en företagarfrukost med Företagarna där när de nyss hade startat upp, det var väldigt intressant och jag tycker att fler ska få höra om deras resa.

Stort tack för att vi fick besöka dig, Patrik. Lennys Färg och Fysik skickar nu över bollen till Sommare Profil som vi kommer att besöka inom kort.

Mer information om Lennys Färg & Fysik

För mer information om Lennys Färg & Fysik, se deras sociala kanaler och hemsida:
Instagram: @lennysfargfysikab
Facebook: @Lennys Färg & Fysik AB

Om Nyfiken på företag i Ockelbo

Vi har nu utökat våra ordinarie företagsbesök med ett koncept kallat ”Nyfiken på företag i Ockelbo”, där Näringslivsrådet utsåg det första företaget att besöka. Därefter kommer det besökta företaget lotsa oss vidare genom att berätta vilket företag de är nyfikna på och vill veta mer om. Det är alltså det besökta företaget som skickar ”stafettpinnen” vidare.

Alla besökta företag får en Nyfiken på företag i Ockelbo-mugg

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Du kanske också är intressad av

Det finns inga nyheter för närvarande