Kultur & fritid
Datum

Nu kan föreningar och organisationer söka bidrag till att anordna aktiviteter på sommarlovet

Ockelbo kommun kommer 2024 att göra en sommarlovssatsning för att i samverkan med föreningar med flera anordna kostnadsfria aktiviteter för barn under sommarlovet.

två barn sitter på en brygga

Föreningar med flera kan nu ansöka om bidrag för att i samverkan med kommunen göra det möjligt för barn i åldersgruppen 6–15 år att kunna delta i kostnadsfria sommarlovsaktiviteter. Du ansöker via en blankett som du kan hämta i Välkomstcenter.

Ansökan om bidrag – så här går det till

  • Ansökan avser föreningar med flera. Föreningarna ska vara registrerade i Ockelbo kommun.
  • Aktiviteterna ska anordnas under perioden: vecka 24, från och med onsdag 12 juni till och med skolstart (troligen vecka 34. Om man tänker ansöka om bidrag för att genomföra aktiviteter efter vecka 33 kontakta nedanstående personer.)
  • Ansökningar som avser anordna aktivitet under flera dagar (minst fem) för flera personer kommer att prioriteras.
  • Det ansökta och beviljade bidraget kan komma att reduceras till en lägre summa.

Föreningar/organisationer som inte finns i kommunens föreningsregister men ändå vill samverka kring sommarlov för barn och unga 2024 uppmuntras kontakta Patrik Fliesberg. Du hittar kontaktuppgifter längst ned på denna sida.

Sista datum för ansökan till sommarlovsaktiviteter är 6 maj. Ansökan görs via blankett som du kan hämta i Välkomstcenter, eller få skickad via e-post eller post.

Ansökan mejlas eller skickas per post.

Beslut angående sommarlovsstöd tas senast den 17 maj.

Efter besked om man blivit beviljad (hel eller del av summan) sin ansökan, ska besked ges tillbaka till kommunen om föreningen/organisationen avser att genomföra sin aktivitet.
Senast 24 maj behöver kommunen detta besked.

En utförlig beskrivning på aktiviteterna med detaljer, tider, platser etc. till underlag för publicering på ockelbo.se samt Ockelbo kommuns Facebooksida – Ockelbo Plats att växa, ska lämnas till kommunen. Senast 24 maj behöver kommunen denna beskrivning som kan skickas till kommun@ockelbo.se.

Dessa kriterier måste vara uppfyllda

  • Bidraget kommer att betalas ut till föreningar/organisationer som utvecklar och erbjuder kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn i åldern 6-15 år.
  • Bidraget ska användas till att erbjuda aktiviteter som ger stimulans och personlig utveckling.
  • Alla barn ska behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande därför ska heller ingen behovsprövning göras av de barn som deltar i aktiviteterna.
  • Bidraget ska stimulera både flickor och pojkars deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrunder.
  • Bidraget ska redovisas enligt anvisningarna på blankett Redovisning, bidrag sommarlovsstöd 2024 (barn 6-15 år) för att föreningen inte ska bli återbetalningsskyldig. Blanketten kommer att finnas att hämta i kommunens välkomstcenter, eller skickas via post eller e-post.
  • Redovisningen ska vara inlämnad till Ockelbo kommun senast den 30 september 2024.

Ansökan

Du kan ansöka via post till:

Ockelbo kommun
Sommarlovsaktiviteter
816 80 Ockelbo

Eller ansökan via e-post till: kommun@ockelbo.se

Vid frågor, kontakta Patrik Fliesberg.

Patrik Fliesbergfritidsintendent
070-160 41 88
BLANKETTKontakta Välkomstcenter för att få hjälp med pappersblankett.
0297-555 00
Södra Åsgatan 30D

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Du kanske också är intressad av

Det finns inga nyheter för närvarande