Yrkesvux

Gästrikevux och Yrkesvux är ett samarbete mellan Gästriklands kommuners vuxenutbildningar på gymnasial nivå. Målet är att varje kommuninvånare ska kunna erbjudas möjlighet att studera de kurser och utbildningar var och en önskar, oavsett bostadsort.

Kursutbud på Yrkesvux i Ockelbo

Vård- och omsorgsutbildningen

Vård- och omsorgsutbildningen vänder sig till dig som tycker om att arbeta med människor som är i behov av vård och omsorg. Utbildningen innehåller studier om till exempel människokroppens uppbyggnad och funktion, hälsa och sjukdom samt etik och livsfrågor.

Efter utbildningen kan du arbeta med äldrevård, sjukvård, psykiatri eller människor med funktionsvariationer.

Hos oss kan du studera även om du aldrig har arbetat inom vård och omsorg eller redan har viss erfarenhet och önskar att kombinera arbete med flexutbildning.

Vi är certifierande inom vård och omsorgscollege vilket innebär att du efter avslutad komplett utbildning får ett diplom som är en kvalitetsstämpel på genomförd utbildning.

Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att man nu behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg.

Fler yrkesutbildningar som erbjuds inom Gästrikevux

För att ta del av de utbildningar som våra samarbetskommuner (Gävle, Hofors, Sandviken och Älvkarleby) anordnar gå in på deras hemsidor och läs aktuellt kursutbud.

Studiestöd

Du kan få bidrag och lån från CSN om du ska studera i Sverige eller utomlands. Vad du kan få beror bland annat på vad du ska studera, hur gammal du är och vilken situation du är i.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:
ExpeditionAnneli Lindberg
0297-554 61
Rabovägen 8, 816 30 Ockelbo
Studie- och yrkesvägledareAnna-Lena Bång
0297-554 62
RektorOla Åberg
0297-553 43

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad: