Tillgänglighet

Lokalerna

Ockelbo folkbiblioteks lokaler är väl anpassade för dig som har en funktionsnedsättning av något slag. Vid torget, utanför biblioteket, finns parkering för rörelsehindrade. Inne på biblioteket finns en toalett för rörelsehindrade och vid sidan om trappan inne finns en ramp.

Talböcker (Daisy)

Du som har en läsnedsättning, tillfällig eller permanent, har rätt att låna talböcker som är inlästa böcker. För att läsa en talbok använder du en Daisyspelare, ett läsprogram i datorn, eller en app i din mobil eller läsplatta.

Om du vill börja låna Talböcker kontaktar du Sten Eriksson.

Legimus

Legimus är en tjänst som erbjuder talböcker på digital väg. Du kan streama talböcker online eller ladda ner och använda offline. Legimus erbjuder dessutom en app som du kan använda på din läsplatta eller mobiltelefon.

För att få tillgång till Legimus krävs att du har någon form av läsnedsättning. Du registrerar dig på biblioteket och får inloggningsuppgifter samt information om tjänsten.

Legimus för vuxna

För registrering av vuxna låntagare kontaktas Sten Eriksson.

Legimus för barn och ungdommar

Alla som är under 18 år behöver vårdnadshavares tillstånd för att få ett legimuskonto. Du kan som vårdnadshavare ge ditt tillstånd antingen genom att följa med ditt barn vid registreringen eller genom att fylla i en blankett som hämtas på biblioteket.

För registrering av låntagare under 18 år kontaktas David Svensson.

Böcker med stor stil

Om du behöver böcker med stor stil så finns dessa längst inne i biblioteket i Trädgårdsrummet.

Boken kommer

Boken kommer är en kostnadsfri service till dig som på grund av hög ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning inte själv kan komma till biblioteket. Kontakta oss gärna för mer information.

Böcker på lätt svenska

För dig som är ny i Sverige eller vill läsa böcker utan krånglig text så har vi en avdelning med lättläst.

Äppelhyllan

Äppelhyllan

Biblioteket har många olika sorters böcker och medier för barn med funktionsnedsättning. Exempelvis finns det talböcker, taktila bilderböcker, tecken som stöd och böcker på teckenspråk. Dessa böcker har vi samlat i Äppelhyllan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Kontaktinformation

Sten ErikssonTillgänglighetsansvarig
0297-555 42
Södra Åsgatan 30D
David SvenssonBarn- och skolbibliotekarie
070-160 41 93
Södra Åsgatan 30D

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad: