Idrott och motion

I Ockelbo finns flera möjligheter till en aktiv fritid vare sig du vill löpa, åka längdskidor, simma eller utöva någon annan idrott.

Ockelbo Idrottsplats.

Ockelbo idrottsplats

Ockelbo idrottsplats är resultatet av ett samarbete mellan Ockelbo kommun, föreningar och näringsliv. Här finner du en ishall, fotbollsplan, padelhall och lägerboende.

Ugglebo Arena

Ugglebo Arena är en ishall som invigdes år 2018. Den ägs av Ockelbo kommun och drivs i samarbete med Ockelbo Hockey Club. För mer information om istider med mera, besök Ockelbo Hockey Clubs sida på Facebook.

Freimans Padel

Freimans Padel är ett privatägt bolag som du hittar i C24-hallen på Ockelbo Idrottsplats.

Inomhushallar

Vi har flera inomhushallar runt om i kommunen som du kan boka genom att kontakta Välkomstcenter eller Fritidskontoret.

  • Jädraås skola gymnastiksal
  • Kuxahallen
  • Perslundaskolans gymnastiksal
  • Åbyggeby Landsbygdscenters idrottshall

Åmots skolas gymnastiksal bokar du via Föreningshuset i Åmot. Länk till annan webbplats.

Fritidskontoret
0297-554 69
Välkomstcenter
0297-555 00
Södra Åsgatan 30D

Elljusspår och motionsspår

Vi har flera fina motionsspår i vår kommun med rundor från allt från 1 km till 23,5 km. På vintern används flera av spåren som skidspår och samtliga drivs av eldsjälarna i våra föreningar.

Jädraås

JAIK-vallen erbjuder fem spår mellan 0,4 km till 8 km. Du hittar hit genom att åka igenom Jädraås by och följa skyltarna mot idrottsplatsen.

Lingbo

Valvbågen erbjuder tre spår mellan 1,3 km till 7,5 km. Du hittar hit via södra infarten till Lingbo. Det är skyltat hela vägen.

Ulvsta

I Ulvsta hittar du sju spår som är mellan 2,5 km till 10,5 km långa. Anläggningen ligger cirka fem kilometer från centrala Ockelbo. Följ skyltarna mot Ulvsta från Ockelbo kyrka.

Åmot

Här erbjuds 9 spår mellan 1,5 km till 23,5 km. I ett av skidspåren är det tillåtet att ha med sig hund. Startplatsen ligger vid Åmotsgården, skyltat på genomfartsvägen.

Bysjön

Under kalla vintermånader spåras det för skidor och skridskor på Bysjön. Spåren är 2 km och 6,5 km långa. Du hittar isbanan och skidspåren i centrala Ockelbo vid Sjöbacken eller Rödladan/Björknäsudden.

Hälsans stig

Hälsans stig är ett samarbete med Riksförbundet Hjärtlung. Slingan är 4,5 kilometer lång och går i en omväxlande miljö genom centrala Ockelbo, längs Bysjön, till det naturvackra området Fornwij, för att sedan gå genom Wij Trädgårdar och Wij valsverk. Här kan du även ta del av en aktivitetsrunda med träningsmoment för hela kroppen!

Skylt från aktivitetsrundan vid Hälsans stig

Aktivitetsrundan består av tolv kontroller med övningar för både barn och vuxna.

Ockelbo simhall

Här hittar du en 25-meters simbassäng för motion, lek, barnpool, bubbelpool och en infrabastu. I anslutning till simhallen ligger även ett privatägt gym.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan