Familjebehandling

Att vara en familj kan vara härligt – men också svårt! Alla barn och ungdomar har rätt till trygga och bra uppväxtvillkor.

I kommunen finns två familjebehandlare som kan erbjuda familjer olika former av stöd. Familjebehandling vänder sig till familjer med barn upp till 18 år. Du kan ansöka om familjebehandling genom att kontakta en socialsekreterare som då utreder familjens behov och därefter erbjuder lämplig insats.

Traditionell familjebehandling innefattar strukturerade stödsamtal med föräldrar, barn och ungdomar enskilt eller tillsammans. Utöver det finns inom familjebehandling andra insatser att använda baserade på beprövade metoder och modeller, allt utifrån familjens behov.

Rådgivande samtal - Råd & Stöd

Det finns möjlighet att träffa en familjebehandlare 1-3 gånger för råd och stöd i frågor som berör ditt föräldraskap, utan att dessförinnan behöva kontakta en socialsekreterare. Samtalen journalförs inte. Om du önskar fortsatt stöd kan familjebehandlaren hjälpa dig med din ansökan till en socialsekreterare. Du kan nå familjebehandlare genom att ringa receptionen Socialförvaltningen.

SocialförvaltningenSocialkontoret reception
0297-555 67
Torggatan 7, Öppettider 08:00-12:00 13:00-15:00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Du kanske också är intresserad av

Det finns inga evenemang för närvarande