Näringsliv och arbete
Datum

Företagarfrukost på e-gården

Torsdagen den 16 maj välkomnades vi till företagarfrukost hos e-gården. Det blev en inspirerande morgon med trevliga samtal, nätverkande och ökad kunskap om e-gården och deras resa från privat sommarhus till ett levande lantbruk med flera besöksanledningar.

På e-gården har Hans-Peter och Helen Eriksson omvandlat sitt tidigare sommarhus till ett permanent boende och gården till ett besöksmål. Ambitionen var att återställa gården till vad den en gång varit, med öppna hagar, betande djur och liv och rörelse.
Vad man kanske inte tror när man kör på grusvägen ”rakt ut i skogen”, är att man ska mötas av inte bara ett lantbruk, utan även en gårdsbutik, ett kafé och en restaurang med eget charkuteri.

Under frukosten berättade Hans-Peter om deras resa, där de gjort det allra mesta på egen hand med mottot ”Hur svårt kan det vara?”, en inställning som minst sagt är inspirerande. Det som serveras i restaurangen är lokalproducerat, med deras egna produkter från gården som bas.

Det är samma gubbe som varit med i hela kedjan. Det är jag som tar hand om lammen under deras uppväxt, som sköter slakten och som slutligen är kock i restaurangen, berättar Hans-Peter.

Hans-Peter betonar betydelsen av kvalitet, för honom är det viktigt att ha koll på alla led i kedjan, vilket var en av anledningarna till att han startade upp ett eget gårdsslakteri. Nu kan de alltså erbjuda produkter i både deras butik och på tallriken i restaurangen som aldrig lämnat gården, vilket förmodligen är en starkt bidragande faktor till att de förra säsongen hade hela 5 000 besökare.

Vi önskar e-gården lycka till inför den stundande sommarsäsongen och tackar för att vi fick besöka er under denna företagarfrukost.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Du kanske också är intressad av

Det finns inga nyheter för närvarande