Näringsliv och arbete
Datum

Ockelbo kommun har bästa företagsklimatet i länet enligt ny mätning

Ockelbo kommun är fortsatt den kommun i Gävleborg som har bäst företagsklimat. Resultatet som redovisades den 21 maj visar på att Ockelbo kommuns betyg fortsätter stiga enligt en årlig enkät från Svenskt Näringsliv.

kommunstyrelsen, personal och lotta pettersson från svenskt näringsliv samlas för en gruppbild

Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv, besökte kommunstyrelsens sammanträde för att berätta om Ockelbo kommuns resultat.

Ockelbo kommun har sedan 2020 stigit i den årliga enkätundersökningen som Svenskt Näringsliv skickar ut till företag i de 290 svenska kommunerna. I en sex-gradig skala landar Ockelbo i år på medelvärdet 3,94, jämfört med 3,86 året innan. Snittet i Sverige ligger på 3,47 och med det hamnar Ockelbo kommun dels över rikssnittet, men även ovanför de övriga kommunerna i Gävleborgs län.

Att kommunen ligger kvar på nästan samma resultat som förra året indikerar att det är dags att lägga i den högre växeln för att förbättra resultatet framåt. Här kan goda exempel från andra kommuner som har gjort samma resa komma till nytta, säger Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv, på Svenskt Näringslivs hemsida.

Frågor som tas upp i enkäten till företagen är bland annat kontakter med kommunen, information och dialog, samt förutsättningar för företagande. 81 företag i Ockelbo valde att svara på undersökningen, vilket ger en svarsfrekvens på 42 procent. Merparten är företag som har mellan 1-5 anställda.

Ockelbo kommun arbetar för ett bra företagsklimat, det gynnar såväl kommunen som företagen. Det är viktigt att företagare hör av sig till oss om de har frågor och funderingar. Vi på näringslivsenheten är en brygga mellan företagen, myndigheter och främjarsystemet. Kunskap om varandra och respekt för varandras roller är andra viktiga faktorer för ett bra företagsklimat, säger Mimmi Ekström, näringslivschef, Ockelbo kommun.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Du kanske också är intressad av

Det finns inga nyheter för närvarande